Valentine’s Day-ancaman masalah sosial.

Salam semua,

Pastinya ramai yang sudah aware dengan tarikh 14/2 yang di celebrate kan setiap thn…kalau saya, itu tarikh bersejarah sebab first time sampai bumi Brisbane pada 14/02/2008

hehehe..anyway, ramai boleh la google sendiri the history of valentine’s day.but here is a friendly reminder, saya risau sgt dgn masalah sosial remaja sekarang. benda2 tu lagi menjadi2 especially bila nak new year and valentine’s day. kelakar juga bila pk balek…yela jiwa muda. hendak menunjukkan cinta sumpah setia. inilah masanya ye tak dik….tapi kan dik. kalau umat Islam, bab cinta sumpah setia tu kita kena dahulukan Allah SWT baru yang lain2. ini bukan rekaan tapi sememangnya ajaran Islam. cinta yang abadi hanyalah cinta kepada Allah & rasulNya.

kita cinta bagai nak rak dgn pakwe kita, tapi macam mana kalau suami kita bukan pakwe kita tu. rasa2nya adil tak kepada bakal jodoh kalau kita dah serahkan keistimewaan yang sepatutnya kita jaga khusus utk jodoh kita kepada orang yang tidak berhak. be moderate in our relationship… insyaAllah sama2 kita ubah diri kita. jadi orang yang lebih baik. lupakan lah valentine’s day. itu hanya budaya barat & bukan ajaran Islam.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s